Vill du leda projekt om Vilthägn?

Miljösamverkan Sverige söker en projektledare på 25% under 2019 som kan börja jobba för oss så fort som möjligt.

Är du intresserad? Skicka din intresseanmälan till miljosamverkansverige@lansstyrelsen.se nu direkt! Sista datum för intresseanmälan är 1 mars.

Bakgrund

Miljösamverkan har riktade resurser under 2019 för ett Vilthägnsprojekt. I nuläget har vi intresserade projektgruppsdeltagare, men vi saknar projektledare.

Kvalifikationer och profil

Vi söker dig som har en bakgrund inom länsstyrelsernas miljöarbete på myndighetsnivå. Eftersom projektet handlar om vilthägn bör du ha din bas inom naturvårdsområdet och gärna erfarenhet från arbete med vilthägn.

Du bör ha vana av projektledning eller att driva samverkan. Som person är du målinriktad, självgående och drivande. Du tycker om och är bra på att samverka och samarbeta med andra.

Du gillar att vara spindeln i nätet, är utåtriktad och har lätt för att knyta och underhålla kontakter. Du är flexibel och lyhörd samt uttrycker dig väl i tal och skrift.

Du behöver ha förmåga att skapa engagemang och inkludera projektgruppsdeltagarna i arbetet.

I rollen som projektledare är det viktigt att du är bra på att organisera ditt arbete och är strukturerad.

Projektgruppen arbetar på en samarbetsyta uppbyggd i SharePoint så du behöver lära dig att hantera detta redskap. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform

Du kommer fortsatt att vara anställd på den länsstyrelse där du redan jobbar men du har hela Sverige som arbetsfält och måste därför resa en del. Merparten av arbetet för Miljösamverkan Sverige sker däremot på distans via Skype, mejl och samarbetsytor.

Miljösamverkan Sverige finansierar 25 % av din tjänst enligt "Örebromodellen". Vi skriver ett avtal med din Länsstyrelse.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för projektet Vilthägn och tillsammans med projektgruppen arbeta fram ett handläggarstöd inom området. Ni utgår från problemställningar som finns beskrivna i en grovplan, tar fram en projektplan och genomför sedan projektet. Miljösamverkan Sverige har ett strukturerat arbetssätt som du använder dig av. Vill du veta mera om projektet läs bifogad grovplan.

Grovplan för projekt Vilthägn.

Vad är Miljösamverkan Sverige?

Mer information om Miljösamverkan Sverige hittar du på vår webbplats www.miljosamverkansverige.se och på våra samarbetsytor.

Ansökan

Välkommen med intresseanmälan senast den 1 mars 2019 till vår resursbrevlåda miljosamverkansverige@lansstyrelsen.se. Rekryteringsprocessen inleds omgående.

Frågor

Om du har frågor är du välkommen att kontakta:

Ingela Höök, verksamhetsledare för Miljösamverkan Sverige
010-224 46 81
ingela.hook@lansstyrelsen.se

eller

Carina Lif, verksamhetsledare för Miljösamverkan Sverige
010-225 13 06
carina.lif@lansstyrelsen.se


Foto: Länsstyrelsen Dalarna