Dags för vattenvecka i Södermanland!

För tredje året i rad genomförs en vattenvecka i Södermanlands län. Länsstyrelsen och flera organisationer i länet samarbetar för att öka kunskapen om vatten och skapa förståelse för vattnets många värden och användningsområden.

​Under årets vattenvecka finns LIFE IP Rich Waters representerat i flera programpunkter:

 

Kan musslor rädda Östersjön?

Trosa kommun, Länsstyrelsen i Södermanlands län och föreningen Ecopelag bjuder in till föredrag om det musselodlingsprojekt som just nu pågår i Trosa skärgård. Hur går musselodling till? Och har musslorna verkligen potential att bidra till minskad övergödning i Östersjön? Ecopelag utvecklar musselodlingsprojektet inom ramen för LIFE IP Rich Waters.

Tisdag 3 september kl. 18.00–20.00

Plats: Trosa kvarn

 

Nyfiken på Yngaren? Resurser och åtgärder

Lantbrukarnas riksförbund, Nyköpingåarnas vattenvårdsförbund, Katrineholms kommun, Naturskyddsföreningen i Katrineholm och Länsstyrelsen bjuder in dig som vill lära dig mer om den fantastiska sjön Yngaren. Bland annat berättar Jerry Persson från Nyköpingåarnas vattenvårdsförbund om provtagningar och läget i Yngaren. Jenny Herbertsson, Katrineholms kommun, berättar om kommunens vattenarbete, där man inom LIFE IP Rich Waters utför en så kallad lågflödesmuddring för att rena sjön Öljarens vatten.

Söndag 8 september 13.00–15.00
Plats: Danbyholm

Missa inte heller naturfotografen Johan Hammars utställning Värdefulla Vatten på Stora Torget i Nyköping!

Vattenveckan på länsstyrelsens webbplats