Trevlig sommar önskar MIA!

Trots att det är mitt i semestertider så fortsätter arbetet med MIA. Just nu pågår en del röjningsåtgärder och inventeringsarbetet börjar närma sig sitt slut.
Betad äng.

Sommaren är ett ypperligt tillfälle att besöka många av MIA projektets områden då blomningen är i full gång och resmöjligheterna är som bäst.

T.ex. så går turer med färja till Ridön minst 1 gång/dag under sommaren (mer information finns här!) och man har då möjlighet att upptäcka stora delar av öns fantastiska natur.

I övriga delar av projektområdet så finns det även närhet till bad (ex. Ekillaåsen).

För projektpartnernas del så är många på semester just nu men vi lyckas klämma in några besök där vi får vara med och följa utvecklingen i de åtgärdade ytorna. Nedan så syns Linnea Olsson från länsstyrelsen i Uppsala län i samband med den gräsmarksuppföljning som nu görs för andra gången.

Linnea Olsson inventerar kärlväxter. Foto: Erik Andersson

Slutligen vill vi önska er alla en glad sommar!

Hälsningar,

Niclas, Helena, Mats, Erik, Mats, Martin, Linnea och Martin