Kosterhavet 10 år

Kom och fira Kosterhavet 10 år!

Helgens program​

Alla aktiviteter är gratis och kräver ingen föranmälan.

Naturum Kosterhavet
Öppet 14 sep kl. 10-15, 15 sep kl. 11-15
Vi bjuder på tårta så långt det räcker. Bokrea, presenter, nationalparksquiz för stora och små, filmer och akvarievisning.

Hur värnar vi naturen på Kosteröarna?
14 sep kl. 11
Följ med på vandring längs strandäng och i kustljunghed, se kostertisteln och spår efter äldre tiders brukande i landskapet. Vår naturvårdsförvaltare Lisa Karnfält guidar. Vandringen är uppdelad i två etapper: Kilesand-Brevik och Brevik-Ekenäs. Varje etapp är 3,5 km. Från Brevik kan man istället åka buss till naturum på Ekenäs. Tid för kortare fikarast finns under andra etappen, ta med egen fika! Samling vid Kilesands brygga, Sydkoster.

Hur sköter man en nationalpark under ytan?
14 sep kl. 14 i hörsalen, naturum Kosterhavet
Livet i Kosterhavet skall skyddas och samtidigt kunna nyttjas på ett hållbart sätt, men hur får vi ihop det? Hur håller vi koll på målen med nationalparken och hur når vi dit? Anita Tullrot, marin naturvårdsförvaltare, berättar.


Nationalparksvandring på Kockholmen, Rossö
15 sep kl. 11-15
Örjan Karlsson (tel. 010-224 47 08) tar er med genom tallskog och klippor. Ca 4 km vandring över bitvis krävande terräng. Ta gärna med matsäck. Samling vid parkeringen Kockholmen.


Kosterhavet och människan
15 sep kl. 14 hörsalen, naturum Kosterhavet
Nationalparkschefen Anders Tysklind berättar om utveckling och bevarande i samspel. Hur har det gått och vart är vi på väg? Om levande skärgård, naturturism, hållbart nyttjande där människan är en del av mångfalden!

Varmt välkomna!