Paddla

Kosterhavet erbjuder fantastiska paddelvatten oavsett om du är en van paddlare eller nybörjare. Det finns mycket att upptäcka både ovan och under ytan.

​Knubbsälar ligger gärna och solar på klipporna och under havsytan döljer sig unika havsdjur som frodas bland tång och ålgräs. 

Tänk på att det finns en del fågel- och sälskyddsområden i Kosterhavet. Vill du hålla dig nära fastlandet finns det mycket att se från Grebbestad i söder upp till norska gränsen. För den som söker vildare äventyr kan man ta sig ut i öppna ytterskärgården, kanske ett besök på Sveriges västligast bebyggda ö Ursholmen känns lockande. Väderöarna är också en pärla som dock ligger en bra bit ut över öppet vatten.

Mitt i sommaren är det mycket båtar och människor i skärgården och då kan det bli lite trångt. Den bästa tiden är kanske sensommar och tidig höst då det är mycket lugnare och vattnet fortfarande är varmt.

Om du vill ta dig ut till Kosteröarna och skärgården där omkring så tänk på att överfärden över Kosterfjorden kan vara tuff utan erfarenhet. Då är det bättre att åka över till Koster med Kosterbåtarna och hyra kajak där ute. I mån av plats kan man ta med kajak på Kosterbåten.

Om du skall tälta i Kosterhavet så finns det vissa saker att tänka på. Här hittar du värdefull information om vad som gäller.