Naturum Kosterhavet, Sydkoster

Naturum Kosterhavet ligger vid Ekenäs brygga på Sydkoster. Naturum är ett bemannat informationscentrum med en utställning, interaktiva stationer, filmvisningar och olika aktiviteter. Det är fri entré.

På grund av smittspridningsrisken kring covid-19 får det vara max 30 personer samtidigt på naturum. Vi har anpassat verksamheten för att undvika trängsel inne i lokalen. I butiken tar vi ej emot kontanter utan betalning sker med kort eller swish.

Utställningen visar information om Kosterhavets nationalpark både ovan och under ytan i form av texter, bilder och interaktiva stationer. Det finns audioguider på svenska, engelska, tyska, norska och arabiska att låna.

​​​​​​Det finns ett klappakvarium där du kan se och känna på några av djuren och algerna som finns i Kosterhavet. Som besökare kan ställa frågor om nationalparken, få kartor och hitta mycket information.

Du kan också se på filmer och bildspel, få guidning och lyssna på föredrag. Läs mer under Utställning, Boka besök och Aktiviteter. På naturum hittar du broschyrer om nationalparken och om naturreservat i närheten och mycket annan information. 

I den lilla butiken kan du bland annat köpa böcker, vykort, postrar och redskap med mera. Du kan betala med kontanter (svenska), kort eller swish.

I programbladet och kalendern  ser du vad som är på gång på naturum och i omgivningen.

Det är fri entré till naturum.

 Hitta till naturum Kosterhavet

​Naturum Kosterhavet ligger vid Ekenäs brygga på Sydkoster.

Egen båt:
I Ekenäs finns det en gästhamn och utanför naturum finns ett fåtal båtplatser för besökare till naturum.

Med Kosterbåtarna:
Från norra hamnen i Strömstad avgår båtar till Kosteröarna året runt. För tidtabell se Västtrafik eller Kostermarin.