Vill du driva Café Doppinen?

Intill naturum Hornborgasjön ligger Doppingen, en fantastisk byggnad som under två säsonger hälsat besökare välkomna i en naturskön omgivning. Invigdes våren 2017 och har bara i år haft närmare 66 000 besök. Nu söker vi en ny entreprenör som vill vara med och utveckla och berika detta besöksmål. Ansökningstiden pågår till den 17 december.

Arkitektritat smultronställe

När Doppingen ritades hämtades inspiration från traktens vasstaksbeklädda lador. Här hälsas besökare välkomna till ljusa luftiga lokaler. Huset är gjort av svenska naturmaterial och har en smakfull och stilren inredning. I samma byggnad har naturum sin hörsal och Länsstyrelsen sitt platskontor.

Hållbarhet i fokus

Hornborgasjön är ett av Sverige största och mest välbesökta naturreservat. Bara under våren lockar tranorna ca 150 000 personer till området. Naturum Hornborgasjön bedriver sin verksamhet på Fågeludden precis intill caféet. Här varvas guidningar, föreläsningar och temadagar och utgångspunkten är alltid att inspirera till utevistelser och att skapa relationer till naturen genom att få kunskap om djur, natur och miljö. Både naturum och reservatet förvaltas av Länsstyrelsen Västra Götaland. Allt arbete här utgår från ledorden "för det hållbara samhället". Café Doppingen ska naturligtvis bedrivas i samma riktning.

-Vi ser fram emot att med ett gott samarbete utveckla platsen tillsammans med en engagerad entreprenör, säger Mathilda Freij, naturvägledare på naturum Hornborgasjön.

Intresserad av uppdraget?

Typ av uppdrag: Driva Café Doppingen intill naturum Hornborgasjön. Uppdraget löper på 4 år med chans till 1 års förlängning. Efter det konkurrensutsätts uppdraget igen, och entreprenören kan återigen söka uppdraget.
Förfrågningsunderlag och anbud: Anbud lämnas digitalt via Tendsign. Efter att du skapat en användarprofil får du tillgång till hela förfrågningsunderlaget och vad som krävs för att söka uppdraget.
Länk till underlaget hittar du här.
Lämnas senast: 17 december, 2018.