Naturum öppnar 18 mars, Trandansen 24 mars

Det kan kännas hopplöst men våren är på gång! Den 18 mars öppnar naturum med boksläpp av Torbjörn Skogedal. Men eftersom det dröjde länge till att första tranan kom till Hornborgasjön så skjuter vi upp öppningen av Trandansen en vecka. Informationscentralen Trandansen öppnar nu 24 mars.

Naturum Hornborgasjön och Café Doppingen på sjöns östra sida kan inte vänta längre oavsett snö och enbart en handfull tranor på plats. Där slås portarna upp för säsongen på söndag den 18 mars. Naturfotografen Torbjörn Skogedal har då officiellt boksläpp av sin nya bok Hornborgasjöns – Lockelsens landskap. Hans presentation börjar kl. 14.00 i Doppingens hörsal.
 
– Sällan har jag längtat så till våren och Torbjörns bilder från nya boken är ett fantastiskt sätt att drömma sig bort till den tid som stundar, en magiskt vacker plats och en sjö full av liv, säger naturumföreståndare Sofie Stålhand. 

Efter Torbjörns presentation finns han på naturum för försäljning och signering av böcker.

Men i brist på mängder av tranor och vårkänslor skjuter vi nu därför på den planerade öppningen av Informationscentralen Trandansen från den 17 mars till den 24 mars. 

Skulle det däremot börja fylla på ordentligt med rastande tranor innan den 24 mars, så står vi redo för att kunna öppna tidigare. Vi har fått rapporter om att det står tusentals tranor redo i norra Tyskland, som bara väntar på rätt vindar för att bära dem upp till oss. 

 

Naturum Hornborgasjön:

18 mars - 30 april kl. 10-18

1 maj - 31 aug kl. 10-17

1 sept - 30 sep kl. 10-16

Helger i oktober kl. 10-16

Stängt midsommarafton och midsommardagen

 

Informationscentralen Trandansen:

24 mars - 15 april kl. 9-19

 

Café Doppingen:

17 mars - 30sep kl. 9-18

Helger i oktober kl. 10-16

Stängt midsommarafton och midsommardagen