Rikskänd skogsbiolog håller föredrag på Naturum Hornborgasjön

Sebastian Kirppu är den rikskände skogsbiologen från Skaraborg som vigt sitt liv åt att rädda de sista resterna av gammal naturskog i Sverige. På söndag, 27 maj, besöker han sina hemtrakter och håller ett föredrag vid Naturum Hornborgasjön där han berättar om hur skogen har förändrats under 60 år.

​Det var kring barndomshemmet i Moholm som Sebastian Kirppu fann kärleken till skogen redan som barn. Han har i drygt 20 år jobbat med naturvårdsfrågor i skogen och har en stor kunskap om naturskogen och dess biologiska mångfald. Han har gjort sig rikskänd genom sitt idoga arbete med att uppmärksamma och sprida kunskapen om denna miljö och dess ekosystem, som i snabb takt håller på att försvinna. Han har även medverkat till bevarandet av flera stora naturskogsområden i Svealand och Norrland.

Hans arbete har gjort honom till något av en kändis i naturkretsar. Han har fått en mängd olika utmärkelser och synts i flera olika sammanhang, exempelvis i SVT:s Mitt i naturen. I slutet av mars prisades han av Kungliga vetenskapsakademin och han har tidigare valts till Årets miljöhjälte av WWF. Dessutom röstades han fram av svenska folket till lyssnarnas sommarvärd i P1 under 2014.

– Man kan inte låta bli att ryckas med av Sebastian Kirppus engagemang, eller imponeras av de stora artkunskaper han besitter. Det är därför väldigt roligt att han kommer hit och delar med sig av en del av detta på söndag, säger Sofie Stålhand, naturumföreståndare vid Hornborgasjön.

Föredraget börjar kl 14.00 nu på söndag den 27 maj och hålls i hörsalen i samma byggnad som Café Doppingen, intill naturum Hornborgasjön. Lokalen rymmer 53 personer så det är först till kvarn på platserna. Inga föranmälningar.

Naturum Hornborgasjön och Café Doppingen har öppet som vanligt mellan kl. 10-17. Varmt välkomna!