Spännande om spindlar vid Hornborgasjön

Säg ”spindel” och en del får kalla kårar. Andra hoppar till av förtjusning. På lördag (26/8) kommer en av landets främsta spindelexperter, Kajsa Mellbrand, till naturum Hornborgasjön för att guida oss i spindlarnas värld. Vid sin sida har hon psykologkandidat Ragnar Bern, som berättar om möjligheterna att kurera spindelfobi.
Spindel
Hur många spindlar känner du till? Hur många är farliga? Hur farliga, i så fall? Och det där med att det är bra att ha spindlar i huset … är det verkligen sant?

Spindelexperten Kajsa Mellbrand jobbar i vanliga fall på Länsstyrelsen i Gotlands län, men gör ett exklusivt besök vid Hornborgasjön nu på lördag (26 augusti). Ta chansen att träffa henne för att få svar på dina frågor om de åttabenade småkryp vi kallar spindlar.

Psykologkandidaten Ragnar Bern berättar samtidigt om hur vi kan få hjälp med att övervinna fobier och undvika att föra över vår rädsla till barnen.

- Ibland träffar vi barn på naturum som är omåttligt rädda för spindlar och andra småkryp. Det är en rädsla som kan komma från föräldrarna, berättar naturumföreståndare Sofie Bernhardsson vid Hornborgasjön.

Välkommen till hörsalen vid Fågeludden, Hornborgasjön, lördagen den 26 augusti klockan 10:00-11:00.