Höstlov vid Hornborgasjön

Hösten är en magisk tid. Allt byter skepnad, går i ide och förvandlas. Under höstlovet tar naturum Hornborgasjön med nyfikna barn ut på upptäcktsfärd i höstens värld. För vart tar alla djuren vägen, varför ändrar bladen färg och vem är det som saknar ett bra bo för vintern?
Närbild på rönnbärsträdens löv och rönnbär

​Ibland kan det kännas som att allt liv dör på hösten. Det är inte sant, det bara kapslas in och går i dvala. När träden tappar sina blad och allt blir kallt gäller det att gilla läget och anpassa sig om man ska överleva.

– Det här är på liv och död, alla växter och djur måste förbereda sig inför den kalla tiden! Hur kan en björn till exempel sova sig genom hela vintern och hålla sig varm utan sovsäck? Men vi människor ska nog sätta på både mössa, vantar och ta med något varmt att dricka på vår upptäcktsfärd, för vi kommer vara ute, säger naturumföreståndare Sofie Stålhand.

– Dessutom har jag en kompis som behöver vår hjälp! Vintern kommer snart och hon behöver ett varmt och mysigt bo, och barnen måste hjälpa oss med det, säger naturumföreståndare Sofie Stålhand.

Välkomna ut på höstlovet!

När? Torsdag 2 november och fredag 3 november
Var? Vi startar utanför Café Doppingen klockan 11.00

Därefter tar vi oss ut längs sjökanten, vi kommer att fika ute under promenaden, sedan avslutar vi med pyssel inne på naturum. Man kan vara med på hela aktiviteten eller bara dyka upp till pysslet.

Ta med fika och tänk på att klä er varmt!

 


 Kontaktperson:

Länsstyrelsen Västra Götaland
Sofie Stålhand
Naturumföreståndare
010-224 56 59

sofie.stalhand@lansstyrelsen.se

Pressansvarig:
Anita Nilsson
010-224 45 46
073-660 51 18
anita.nilsson@lansstyrelsen.se