Dags för fest på Hornborgadagen

Lika givet som att tranorna inviger våren är att Hornborgadagen avslutar sommaren vid Hornborgasjön. På söndag (3/9) är det dags igen. Då vankas gamla godingar som svamputställning, ringmärkning av fåglar och skattjakt vid Fågeludden. Det väntar också nyheter som häst och vagn, och yoga. 
En väg med en banderoll uppspänd över där det står Hornborgadagen, människor går på vägen

Sommaren går mot sitt slut men det innebär inte att det blir tyst vid Hornborgasjön. På söndagen den 3 september kl. 11-16 firar vi i vanlig ordning Hornborgadagen. Alltså vår årliga folkfest, fullspäckad med aktiviteter.

Det blir ringmärkning av fåglar, svamputställning, tipspromenader, maskinutställning, håvning av småkryp och liknande. Nytt för i år är möjligheten att åka häst och vagn och testa på yoga. Ta gärna med egen yogamatta, vi har ett begränsat antal för utlåning.

Svamputställningen kan bli en riktig höjdare i år. Svamparna frodas nämligen i markerna efter den senaste tidens varvande av sol och regn. Kika in i hörsalen för att lära dig mer om vilka svampar du kan äta och vilka som är giftiga. Och vilka svampar som är ett tecken på en välmående natur.  

- Ta gärna med svamp som du vill få artbestämd, hälsar naturumföreståndare Sofie Bernhardsson.

Välkommen till Hornborgadagen vid Fågeludden, Hornborgasjön, söndagen den 3 september. Klockan 11.00 - 16.00.