Betala parkeringen med app eller kort

På lördag den 19 mars drar årets transäsong igång på alvar vid Trandansen vid Hornborgasjön. Där matas tranorna årligen med 150 on korn, för att bekosta detta tar vi en parkeringsavgift på 20 kr per personbil och 100 kr per husbil och buss. I år kan denna betalas med appen WayToPark eller betalkort.
I år betalas parkeringen med kort eller app

Nästa år får vi nya mynt i Sverige. Det skulle för oss betyda att vi till dess skulle behöva bygga om våra parkeringsautomater för ganska kostsamma summor. Detta i kombination med en ganska arbetskrävande arbetssituation kring just mynthanteringen har gjort att vi i år tog steget när chansen gavs att avskaffa mynthanteringen.

I år kommer man alltså inte kunna betala sin parkeringsavgift med mynt utan istället finns två metoder att välja mellan. Antingen betalar man med sitt bankkort, Visa, Mastercard eller bensinkort i våra automater som finns utplacerade vid Trandansen.

Eller så laddar man ner appen WayToPark och registrerar sig och betalar smidigt via sin telefon. Man kan med fördel ladda ner appen redan hemma för att förbereda sig på sitt besök. Sedan gör du så här:

1.          Ladda ner appen WayToPark  
             Sök i mobilens app-butik

2.          Godkänn att appen får se din plats

3.          Öppna och skapa ny användare

4.          Fyll i dina uppgifter

5.          Tryck hitta parkering

6.          Leta på kartan efter två symboler för parkering vid Trandansen ·        
             Välj kod 2921 för parkering av personbil ·        
             Välj kod 2922 för parkering av husbil

7.          Tryck parkera i denna zon (12 timmar)

8.          Välj kreditkort och registrera dig

9.          Bekräfta parkering

Notera att du inte får någon biljett att lägga i fönstret. Detta behövs inte då du har uppgett ditt registreringsnummer.  

Alla inkomster från parkeringen går direkt till utfodringen av tranor. Som förutom för tranornas skull framför allt görs för att minska skadorna på lantbrukets vårsådd och även för att främja tranturismen.