Välkommen till Café Doppingen!

En vackrare plats, och ett vackrare hus för ett café kan man leta länge efter. Här finns något för alla. Förutom hänförande natur, imponerande arkitektur så bakas  och lagas alla fantastiska godsaker på plats. Låt dig njuta av bakelser, kakor och gott kaffe, eller ta en lättare lunch med t.ex ostpaj, soppa eller en av de konstnärliga salladerna.

Byggnaden

Vackra Café Doppingen ligger på Fågeludden, nära Broddetorp, precis intill minst lika vackra naturum Hornborgasjön. I luftiga och ljusa lokaler, präglade av nordiskt material och hantverk inbjuder Café Doppingen sedan mars 2017 sina besökare att njuta av hembakt fika och enklare luncher. Byggnaden som är ca 550 m2 innehåller café, kontorslokaler och en hörsal för film, föredrag och konferenser.

 

Arkitekturen

Byggnaden har ritats av arkitekt Sten Thorsén, PE Arkitekter i Skövde (tidigare Arkitekturum AB i Mariestad). Arkitekturen har sitt ursprung i Västergötlands lador, med vasstak och trä och kalksten i fasaden. Anläggningen med byggnad och mark har byggts av Asplunds Bygg AB i Skövde, alltså en lokal byggare. Fasadpanelen utgörs av grovt ramsågad furu som med tiden kommer att anta en ljusgrå färg. Vasstaket kommer att mörkna och byggnaden kommer succesivt att smälta in mer och mer i naturen. Vassen kommer från Polen, eftersom det inte skördas vass i någon utsträckning i Sverige då det krävs särskilda maskiner för att skörda. Taket har lagts av Söderslätts stråtak AB.

 

Tillgängligt - även för hunden

När Naturvårdsverket i samråd med Länsstyrelsen beslutade att uppföra Doppingen var ledorden god arkitektur, miljöanpassning och full tillgänglighet. Detta innebär att byggnaden är ritad speciellt för detta ändamål där arkitekturen har varit viktig för att formge de olika detaljerna. Exempelvis är vasstaket brutet med valsad plåt, furu och kalkstensfasad, kalksetensgolv i entrén och trägolv i cafédelen.

Här är alla välkomna! I entrén, inomhus, finns dessutom en särskild avdelning för den som vill ha med sig sin hund. Eller sitt ner på uteserveringen om vädret tillåter, bara njut av tystnaden och utsikten eller njut lika mycket av den inne, genom de stora fantastiska glaspartierna.

 

Menyn

Menyn varierar något från dag till dag, på Caféet egen facebook elelr besök deras hemsida https://doppingencafe.se/ sida kan du se senaste utbudet. Men här finns alltid smörgåsar, sallader och mycket annat gott i matväg. På menyn förekommer ofta soppa, pannbiff med dillkokt potatis, prästostpaj och överöverbakad lax med vitvinssås.

En av kökets specialiteter är att alltid vara noga med att det finns något för dig som är vegan eller har matallergier. Fråga i köket om det är något du är osäker på. 

Utöver mat finns här också ljuvliga bakverk. Allt skapat här på plats av kökets egen konditor Sara. Eventuellt serveras Sveriges bästa kanelbullar här på Café Doppingen.

 

Ingrid har ordet

Sedan mars 2019 drivs Café Doppingen av Ingrid och Sara Axelsson, mor och dotter med mångårig erfarenhet av matlagning och bakning. Senast på meritlistan finns t.ex Hällekis Säteri café och resturang.

                                                                                               
- Vi är förankrade i den västgötska landsbygden och väljer våra råvaror med omsorg, riktigt smör, svenskt kött och så mycket närproducerat som möjligt. Sara bakar merparten av de kakor, bakelser och bullar som vi serverar. Doften av nybakade bullar, visst vill man smaka!                                                                                                  

- Den här platsen är verkligen en lisa för själen. Skönheten och lugnet, långt bortom allt larm. Det är den känslan vi vill dela med besökaren. säger Doppingens arrendator Ingrid Axelsson.

Välkomna! hälsar Ingrid Axelsson med personal

 Följ oss på Facebook

 Öppettider

cafe-doppingen-pms-2955c.png

Öppettider 2020

 

September

Fredag-söndag kl 11-16

Oktober (inkl. 1 nov)

Lördag-söndag kl 11-16