Gotska Sandön

Gotska Sandön ligger mitt i Östersjön, 38 km norr om Fårö och 85 km sydost om Landsort. En mindre del av ön skyddades som nationalpark redan 1909, men 1963 utvidgades nationalparken till att omfatta hela ön utom den lilla kyrkogården i sydväst, och nationalparken har sedan dess en areal om 4 500 hektar varav 3 648 hektar land (vattnet närmast ön, 300 m ut från stranden, ingår i nationalparken). Högsta punkten, 42 m.ö.h., ligger på sanddynen Höga åsen. Nästan hela ön är täckt av skog, främst tallskog.

Nationalparken Gotska Sandön förvaltas av Länsstyrelsen i Gotlands län. Passagerartrafiken drivs av Sea You Rederiet AB med avgångar från Nynäshamn och Fårösund 20 maj-4 september.Bokning av båtbiljetter och boende görs hos Sandöresor, se länk nedan.  

Klicka på länkarna nedan för att gå till Länsstyrelsens information om Gotska Sandön (vänstra länken) och bokningsföretaget Sandöresors hemsida, (högra länken).

Bild: Länsstyrelsen informerar om nationalparken  Bild: Bokning Sandöresor

Nu har Sandöresor öppnat bokningen för 2016. Klicka på länken till höger ovan för att komma till bokningssida, tidtabell och prislista!  

Välkomna till Gotska Sandön i sommar önskar tillsynsmännen och besöksvärdarna!

 

 

Bild: Logga Gotska Sandön

 

Logotype Länsstyrelsen i Gotlands län

 Gilla oss på facebook