Konferens Framtidens energi i Västernorrland

Länsstyrelsen bjuder till en konferens om framtidens energipolitik och hur den kan skapa tillväxt i Västernorrland. Lyssna på föreläsningar, paneldebatter och ta chansen att påverka länets utveckling.

Tid:

22 september 2016 kl. 10.00 till 15.00 (fika från 9.00)

Plats:

Stadshuset i Sundsvall

Senast den 1 januari 2017 ska Energikommissionen lämna in ett underlag till en bred politisk överenskommelse om Sveriges långsiktiga energipolitik. Vid konferensen deltar representanter från Energikommissionen samt privata och offentliga aktörer. De kommer alla att ge sin syn på de utmaningar Västernorrland har inom energi- och klimatområdet och vilken betydelse energipolitiken har för tillväxt och sysselsättning hos länets företag.

Syftet med dagen är att skapa intresse och engagemang kring länets utmaningar och möjligheter. En viktig del är också att föra fram regionala frågor och synpunkter som Energikommissionen kan ta med i sitt underlag.  Vi välkomnar särskilt dig som är politiker, beslutsfattare, kommun- eller landstingsanställd samt dig som representerar ett företag/organisation.

Medverkar gör bland annat:

• Maria Wetterstrand, sakkunnig inspiratör och moderator
  • Gunnar Holmgren, Landshövding Länsstyrelsen Västernorrland
  • Ingemar Nilsson, Energikommissionen
  • Per Nordlund, Statkraft Sverige AB
  • Christer Borg, Älvräddarna
  • Milan Kolar, SCA Vind AB
  • Elisabet Lassen, Sollefteå kommun
  • Anders Hultgren, SCA Energy

Efter konferensen finns även möjlighet att göra ett studiebesök vid SCA Östrands massafabrik.

Mer information, anmälan och program finns på länsstyrelsen Västernorrlands webbplats.