Välkommen till Bazaren 2015

Jag vet att det kommer att bli trångt, varmt och bullrigt.Men jag vet också att det kommer att vara roligt, positivt och utvecklande. Precis som vanligt, alltså.
Chris Heister, landshövding i Stockholms län

För så här är det: Bazaren är precis rätt ställe för dig som vill ta nästa steg i livet, som vill hitta ett nytt jobb, söka in på en utbildning, få hjälp att starta företag eller bara få inspiration – och sedan fundera över vad duska göra.

En av Bazarens styrkor är de möten den alltid leder till, här är det öga mot öga som gäller. På Bazaren får du chansen att visa upp dig själv för mängder av arbetsgivare som söker medarbetare och som hittar dem på Bazaren: förra året svarade 95 procent av arbetsgivarna ”Ja” på frågan om de fått kontakt med besökande som de trodde att de skulle anställa, nu eller senare. 68,5 procent svarade ”Ja, några” och 26,5 procent svarade ”Ja, många”. Precis som vanligt.

Trots det: ett bra cv går såklart inte att överskatta. På Bazaren har du därför möjlighet att få hjälp att putsa på ditt cv och personliga ansökningsbrev. Arbetsförmedlingen har en cv-hörna där de ställer sina kunskaper till ditt förfogande, missa inte det.

Dessutom drillar fackförbundet Saco dig gärna med träningsintervjuer eller karriärsamtal. Du behöver ha ditt cv med dig, och du kommer att få råd och tips om hur du kan förbättra presentationen av dig själv för att öka chanserna till anställning. Glöm inte att boka tid.

Och för dig som tänkt att det kanske är läge att dra igång den där egna verksamheten som du gått och funderat på, för dig är garanterat Café Starta & Driva Eget en guldgruva. Här får du information om allt du behöver veta – om affärsplaner, bokföring, ekonomi, försäljning, skatter, programvaror och mycket mer.

Intresset för Bazaren är stort och själv kommer jag att ägna de här två dagarna åt att på plats informera ett antal politiker, företagsledare och andra beslutsfattare om Bazaren och dess möjligheter.

Förra året, liksom åren före det, var det ungefär 10 000 besökare under Bazarens två dagar, och jag räknar med att vi blir minst lika många i år. Känslan av förväntan ligger tät i luften, och ända sedan Bazaren förra året har jag längtat efter att få säga det här: Välkommen till Bazaren 2015 – det är kanske nu det händer!

Chris Heister
Landshövding i Stockholms län